Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

18.11.2019 r. Poniedziałek

-        * Makaron z sosem mięsno-warzywnym i serem
-       * Sok 100 % jabłko - malina

 

19.11.2019 r. Wtorek

            -      * Eskalopki z piersi kurczaka

-      * Ziemniaki puree
       -      * Surówka wielowarzywna

         -       
* Kompot  agrestowo - brzoskwiniowy

20.11.2019 r. Środa

            -        * Zupa ziemniaczano – szpinakowa
       -      * Chleb graham

-      * Kaszka manna na mleku z wiśniami

21.11.2019 r. Czwartek
            -        *  Potrawka z fileta z piersi kurczaka
      
-      *  Ziemniaki puree
       -      *  Fasolka szparagowa z masłem klarowanym i bułka tartą
       -      *  Kompot
z czarnej porzeczki i śliwek

22.11.2019 r. Piątek
        
-      * Kotlet mielony z mintaja
       -      * Ziemniaki puree

         -       
* Surówka z kiszonej kapusty
         -        * Kompot  truskawkowy

 
* potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.