Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

9.03.2020 r. Poniedziałek

-        *Makaron z sosem mięsno-warzywnym i serem
-        * Kompot z jeżyn
-        * Serek homogenizowany  Bakoma BIO            

 

10.03.2020 r. Wtorek

            -      *Eskalopki z piersi kurczaka

-        * Ziemniaki puree
         -        * Surówka wiosenna(sałata lodowa,ogórek świeży,pomidor,rzodkiewka)
         -        * Kompot  z rabarbaru i truskawek


11.03.2020 r. Środa

            -        * Zupa krupnik z ziemniakami

         -        * Pyzy z mięsem
         -       
Smoothie Marwit  250 ml


12.03.2020 r. Czwartek
            -        * Rolada z piersi indyka w sosie własnym
        
-        * Ziemniaki puree
         -        * Sałatka trójkolorowa
(groszek zielony, kukurydza, marchew)
         -        * Kompot z wiśni

 

13.03.2020 r. Piątek
         -        *
Filet z okonia nilowego w panierce z płatków kukurydzianych
         -        * Ziemniaki puree
         -        * Brokuł gotowany  
         -        * Kompot  z czerwonej porzeczki
         -       
Gruszka


* potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.