Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

20.01.2020 r. Poniedziałek

-        * Makaron z sosem mięsno-warzywnym i serem
-       * Kompot z malin
-        * Jogurt  Bakoma BIO z owocami
                      

 

21.01.2020 r. Wtorek

            -      * Sznycel z piersi kurczaka

-      * Ziemniaki puree
       -      * Fasolka szparagowa
         -        *  Kompot wiśniowy

           

22.01.2020 r. Środa

            -        * Zupa ogórkowa z ziemniakami

       -      * Knedle z truskawkami 
       -      *
Sok HORTEX Vitaminka 0,3 l


23.01.2020 r. Czwartek
            -        * Zraz wołowy bity
      
-      * Kasza jęczmienna na sypko
       -      *
Kapusta czerwona gotowana
         -        *  Kompot agrestowo – brzoskwiniowy
         -        *  Serek BIO homogenizowany

 

24.01.2020 r. Piątek
        
-      * Filet z dorsza atlantyckiego białego  smażony
       -      *
Ziemniaki puree
         -        *  Surówka z selera z ananasem, jabłkiem i orzechami  
         -        *  Kompot z czarnej porzeczki i śliwek
         -        *  Baton Musli 7 Zbóż
* potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.