Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

9.12.2019 r. Poniedziałek

-        * Polędwiczki wieprzowe duszone
-       * Kasza jęczmienna na sypko
-       * Buraczki
-       * Kompot ze śliwek

10.12.2019 r. Wtorek

            -      * Sznycel z piersi kurczaka

-      * Ziemniaki puree
         -        *  Bukiet jarzyn (kalafior, brokuł, marchew)
         -       
* Kompot z wiśni

11.12.2019 r. Środa

            -        * Pulpet z piersi indyka w sosie śmietanowym
       -      * Makaron świderki
       -      * Fasolka szparagowa z masłem klarowanym i bułką tartą
       -      * Kompot z owoców leśnych
12.12.2019 r. Czwartek
            -        *  Kapuśniak z białej kapusty
       -      *  Pierogi domowe z jagodami i śmietaną
 13.12.2019 r. Piątek
         -      * Filet z miruny z serem smażony
       -      * Ziemniaki puree
         -        * Surówka z selera z jabłkiem i ananasem
         -        *
Sok 100 % jabłko - malina
 

 *
potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.