Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

24.02.2020 r. Poniedziałek

-        *Gulasz z udźca indyka
-        * Makaron penne
-        * Fasolka szparagowa
-        * Kompot z malin
                        

 

25.02.2020 r. Wtorek

            -      *Kotlet schabowy

-        * Ziemniaki puree
         -        * Mizeria ze śmietaną
         -        * Kompot  z truskawek

           

26.02.2020 r. Środa

            -        * Zupa ogórkowa z ziemniakami

         -        * Chleb graham
         -        * Budyń waniliowy z jeżynami


27.02.2020 r. Czwartek
            -        * Zraz wołowy mielony
        
-        * Kasza jęczmienna na sypko
         -        * Buraczki
         -        * Kompot  agrestowo-brzoskwiniowy

 

28.02.2020 r. Piątek
         -        *
Klopsiki z dorsza białego z sosem pomidorowym
         -        * Ziemniaki puree
         -        * Kalafior z masłem klarowanym i bułką tartą  
         -        * Kompot  z wiśni


* potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.