Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis

od 26.10 – 30.10.2020 r.

26.10.2020 r. Poniedziałek

*Filet z piersi kurczaka w jarzynach
- * Makaron
Kompot z czerwonej porzeczki i jabłek

27.10.2020 r. Wtorek

- *Szynka wieprzowa duszona w sosie własnym
- * Ziemniaki puree

- * Kapusta czerwona gotowana
Kompot ze śliwek

 

28.10.2020 r. Środa

- * Zupa szpinakowa z ziemniakami
- * Chleb razowy z słonecznikiem
- * Kaszka manna na mleku z wiśniami


29.10.2020 r. Czwartek
- * Eskalopki z piersi kurczaka
- * Ziemniaki puree
- * Surówka z marchewki i jabłka z selerem
Kompot z malin
*Jogurt Bakoma Vege

 

30.10.2020 r. Piątek
- * Paluszek rybny z fileta
- * Ziemniaki purre
- * Sałata lodowa ze śmietaną
Kompot z truskawek
* Jogurt Bakoma Bio (do picia)


* potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały, orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.

Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.