Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

20.01.2020 r. Poniedziałek
* Makaron z sosem mięsno-warzywnym i serem 
* Kompot z malin
* Jogurt Bakoma BIO z owocami

21.01.2020 r. Wtorek
* Sznycel z piersi kurczaka 
* Ziemniaki puree 
* Fasolka szparagowa
* Kompot wiśniowy 

22.01.2020 r. Środa
* Zupa ogórkowa z ziemniakami 
* Knedle z truskawkami 
* Sok HORTEX Vitaminka 0,3 l

23.01.2020 r. Czwartek
* Zraz wołowy bity 
* Kasza jęczmienna na sypko 
* Kapusta czerwona gotowana
* Kompot agrestowo – brzoskwiniowy
* Jogurt Bakuś

24.01.2020 r. Piątek
* Filet z dorsza atlantyckiego białego smażony 
* Ziemniaki puree
* Surówka z selera z ananasem, jabłkiem i orzechami 
* Kompot z czarnej porzeczki i śliwek
* Baton Musli 7 Zbóż

 * potrawa zawierająca alergeny
W zakładzie używa się: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzechy (ziemne, arachidowe, migdały,  orzech laskowy, orzech włoski, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin.
Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy.